Advertisement

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost ridicat joi de la aeroport de procurorii DNA şi a fost dus la audieri, în dosarul în care este audiat şi Mihai Rotaru, pentru o despăgubire de aproape 109 milioane de lei care i-a fost acordată de comisia ANRP. 

UPDATE Laura Codruţa Kovesi cere avizul Parlamentului pentru reţinerea lui Ioan Oltean

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut vineri sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru. În conformitate cu prevederile legale și constituționale, șefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru abuz în serviciu, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, și a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu.

Ioan Oltean a ajuns la sediul DNA în jurul orei 15,30, însoţit de anchetatorii care au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele acestuia. Ioan Oltean urmează să dea declaraţii într-un dosar în care se fac cercetări privind o despăgubire ilegală care ar fi fost acordată de Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.
În acelaşi dosar este audiat, la DNA, şi Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova. Surse judiciare au precizat că omul de afaceri este beneficiarul unei despăgubiri de 108.932.000 de lei, care i-a fost acordată de comisia ANRP, pentru un teren din Piteşti, în perioada în care şefa comisiei era Crinuţa Dumitrean.
Tot joi, procurorii DNA îi audiază şi pe Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Sergiu Diacomatu şi Cătălin Florin Teodorescu, toţi foşti membri ai comisiei ANRP. Lăcrămioara Alexandru a fost în ANRP ca reprezentant al Ministerului Finanţelor, Rodica Constantinovici a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Sergiu Diacomatu şi Florin Teodorescu au fost vicepreşedinţi ai ANRP.
În aceeaşi cauză sunt vizaţi şi Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu şi Marko Attila, care au fost în comisia de la ANRP ce a aprobat solicitarea de despăgubire a lui Mihai Rotaru. Mihai Rotaru a cumpărat drepturile litigioase pentru terenul din Piteşti de la o persoană care se judeca de opt ani cu Primăria Piteşti şi nu a reuşit să primească despăgubiri. La şase luni după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru acel teren, Rotaru a primit de la ANRP o despăgubire de 108.932.000 de lei.

Advertisement
Articolul precedentKlaus Iohannis a pierdut definitiv procesul pentru un imobil din centrul Sibiului
Articolul următorPolaris la Constanţa: investeşti 3mil €, dai alte 7 şpagă şi câştigi 44 mil €