Familia președintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Brașov, un proces care avea ca obiect un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Brașov a respins joi recursul declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.
„Admite excepția tardivității motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepție invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov și în consecință: constată nule motivele de recurs formulate de recurenții pârâți Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta și Iohannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 3.09.2015 împotriva Deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunțată de Tribunalul Brașov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin municipiul Sibiu, prin primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a statului român, cerere formulată de intimatul pârât statul român prin Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov și în consecință: anulează recursul formulat și precizat de recurentul pârât statul român prin municipiul Sibiu, prin primar, împotriva Deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunțată de Tribunalul Brașov. Respinge recursul formulat de recurenții pârâți Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen Georgeta și Iohannis Klaus Werner împotriva Deciziei Civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Brașov, pe care o menține. Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecată în recurs formulată de intimații reclamanți Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan, Oargă Steluța Ancuța și Oargă Ioan Adrian”, se arată în decizia Curții de Apel Brașov.
Presa locală a relatat faptul că imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut, în anii ’70, în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.
Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr.29, a trecut în proprietatea statului român, iar în 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. Doi ani mai târziu, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

Articolul precedentDosarul „Rostock”, bariera olandeză pentru intrarea în spaţiul Schengen. Statul român este executat silit de „fantoma” consorțiului RWRC
Articolul următorIoan Oltean, săltat de la aeroport şi dus la audieri la DNA