Europarlamentarul social democrat Rovana Plumb nu va fi noul comisar european pe Transporturi. Anunțul a fost făcut pe sistemul de „breaking news” de europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan. Acesta scrie încă de dimineață că Plumb „trebuie să dea socoteală în Comisia Juridică a Parlamentului European privind neclaritățile din declarația sa de avere”, în cadrul unei audieri „de care am fi putut fi scutiți, dacă am fi avut un prim ministru care să prezinte în numele României un candidat sau o candidată competentă, credibilă și cinstită”.

Audierea, afirmă Mureșan, nu a decurs prea bine pentru colega sa din PE. „Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, explică Siegfried Mureşan pe Facebook.

Articolul precedentCumpănașu se simte „cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat OM” după ce în spațiul public au apărut informații despre lipsa studiilor sale
Articolul următorSubofițer din Dâmbovița, reținut pentru luare de mită