Viitorul – posibil ministru al Justiției a anunțat public că, din partea sa, nu mai este niciun impediment pentru a fi numită în funcție. Dana Gîrbovan, judecătorul propus de Guvernul Dăncilă pentru a prelua portofoliul, nu putea fi numită deoarece era încă magistrat. Însă astăzi, aceasta a dezvăluit că și-a înaintat demisia. Ultimul cuvânt în numirea acesteia îl are însă președintele Klaus Iohannis, care se va pronunța privind preluarea funcției de ministru după ce dosarul Danei Gîrbovan va fi complet.

Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am înregistrat la Secția pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură. În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut și am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorității de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiției, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poată fi inițiată.

Principalele 12 proiecte de soluții pentru îmbunătățirea sistemului de justiție pe care doresc să le implementez ca ministru al justiției le găsiți la adresa… ”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.

Articolul precedentJudecătorul Dana Gîrbovan, posibil ministru al Justiției: „Am acceptat de principiu propunerea”
Articolul următorActorul Mircea Diaconu spune că se bazează pe ALDE și PRO România în cursa pentru prezidențiale