Șoșoacă, scandal și versuri din Eminescu. Orban i-a tăiat microfonul

Senatoarea independentă a încercat să-și sublinieze punctul de vedere recitându-le colegilor din Eminescu

Foto: B365

Cu toate că a primit sancțiune cu nu mult timp în urmă, Diana Șoșoacă continuă să fie prezentă la absolut orice acțiune, mai mică sau mai mare. Iar cum astăzi vorbim despre o acțiune importantă, cea de prezentare a PNRR, senatoarea independentă nu s-a putut abține nici de data aceasta și a comentat așa cum știe ea mai bine. Ba chiar, la un moment dat, l-ar fi lăsat pe Mihai Eminescu să vorbească pentru ea, recitându-i versurile, probabil pentru a sublinia patriotismul care le lipsește, în opinia acesteia, guvernanților.

Diana Șoșoacă: „Distrugeți CFR Marfă unde aveți interes privat”

„În sfârșit domnul Cîțu nu fuge, dar o să fugă curând. Suntem împrumutați pe 500 de generații. Vreți bani? Impozitați cifrele de afaceri ale multinaționalelor”, a comentat Diana Șoșoacă, în de la pupitru, adăugând întrebător: „Vreți bani? Impozitați cu 66% tot profitul către offshore-uri! Aveți firme cu offshore”.

Asistăm la cel mai mare circ, vorbim de ce nu am văzut. Vreți bani la buget, impozitați cifra de afaceri a multinaționalelor. Faceți-mi dosar ca lui Liviu Dragnea.

Diana Șoșoacă, astăzi

Imediat după ploaia de comentarii, întrebări și acuze, Diana Șoșoacă a trecut la nivelul următor, preferând să se exprime cu ajutorul lui Mihai Eminescu și recitând versuri din poeziile patriotice ale marelui poet național.

LIVE: Premierul Cîțu prezintă PNRR în Parlament

Vizibil deranjat de discursul Dianei Șoșoacă, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și, totodată, cel care a prezidat ședința, i-a atras atenția acesteia în legătură cu timpul scurs, astfel că i-a închis acesteia microfonul de urgență.

„Lăsați domnule Orban, că dumneavoastră nici măcar un minut nu rezistați”, i-a replicat Șoșoacă lui Orban.

Diana Șoșoacă a fost sancționată de colegii senatori, astfel că aceasta nu mai are voie să reprezinte Senatul de-acum încolo, în calitate oficială. „Cu majoritatea voturilor membrilor comisiei au fost constatate un număr de 5 abateri de la prevederile regulamentului, care se subscriu aplicării unei sancțiuni: nerespectarea legilor în vigoare și a prevederilor regulamentului Parlamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios și calomniator la adresa altor membri ai parlamentului în cadrul ședințelor de plen și încălcarea solemnității ședințelor de plen prin nerespectarea regulilor privind luarea de cuvânt”, declara Iulia Scântei, la acea vreme.

Articolul precedentHunedoara: s-a ales praful și pietrișul de promisiunile autorităților. Șosele turistice, din ce în ce mai degradate
Articolul următorCiolacu spune „nu” Planului Național de Redresare și Reziliență”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.