Ciolacu spune „nu” Planului Național de Redresare și Reziliență”

„Vreți să vindeți tot și să transformați România într-o piață de consum”, i-a reproșat liderul PSD, premierului

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ținut, la rândul lui, să cuvânteze în Parlament, imediat după ce premierul Florin Cîțu a prezentat PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență). „Domnule Cîțu de data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă asteaptă fermierii să vă întrebe de ce agricultura primeste zero euro prin PNRR”, i-a spus Ciolacu, premierului.

Marcel Ciolacu, imediat după prezentarea PNRR: „Domnule Cîțu, haideți cu curaj să nu mai fugiți azi”

Printre altele, șeful PSD a mai spus că, în opinia sa, este o mare rușine că premierul să fie forțat să vină în Parlament și să prezinte un plan care va influența România „în ultimii 5 ani”, reproșându-i premierului că ar fi vrut să ascundă adevărul din spatele PNRR.

Șoșoacă, scandal și versuri din Eminescu. Orban i-a tăiat microfonul

„Dacă știu parlamentarii PNL, UDMR, USR ce conține acest plan îi invit aici”, a continuat Marcel Ciolacu, subliniind presupusa bătaie de joc cu care guvernanți ar fi pus la punctul planul, astfel că, în concluzie, PNRR ar fi fost refuzat de Consiliul European de două ori.

Nu știu dacă ați aflat, dar unii ministri au ajuns să fie subiect de banc în cancelariile europene.

Marcel Ciolacu

În toate planurile de redresare depuse la Comisie, fiecare țară a venit cu o strategie clară, a mai spus Ciolacu, amintind de Planul Germaniei, cel care are 1.241 de pagini, dar și de cel al Franței, care are 815 pagini. „În România nimeni n-a văzut nicio pagină. Guvernul a ținut planul la secret”.

Adresându-se premierului Cîțu și vicepremierului Barna, Marcel Ciolacu le-a transmis acestora că observă faptul că le place să creadă că sunt apostolii transparenței, dar în realitate ar fi „trompetele austerității și niște mincinoși”. „Cine v-a cerut să înghețati pensiile si salariile 5 ani de acum încolo, cine v-a cerut să lichidați CFR Marfă și Tarom? Nimeni nu v-a cerut să aduceți austeritatea în România”, a adăugat Marcel Ciolacu, în Parlament.

„PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, dar actualul guvern le va aduce în țară”

În încheiere, liderul PSD a ținut să amintească faptul că social democrații vor continua să se poziționeze împotriva PNRR, fiind de părere că împrumuturile nu sunt oportune în acest moment și nici „vânzarea de țară”.

Mai mult, PSD a anunțat că va depune, în data de 14 iunie, moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de Florin Cîțu.

Articolul precedentȘoșoacă, scandal și versuri din Eminescu. Orban i-a tăiat microfonul
Articolul următorClotilde Armand se laudă cu proiectele începute de „ciuma roșie”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.