Cîțu vrea efervescență în afacerile din România

Premierul și-ar dori ca în perioada următoare să se permită oamenilor să îşi asume riscuri, responsabilităţi şi să fie răsplătiţi de societate pentru asta

„Economia o fac oamenii”, a afirmat premierul Florin Cîțu. Declarația a fost făcută în cursul acestei seri, în podcastul prezentatorului de radio și televiziune, Mihai Morar. Mai mult, premierul Cîțu a vorbit și despre rolul său și al echipei sale, ca parte din stat, de a asigura pe toată lumea că există un set de reguli care trebuie respectate de toți. „Asta este ceea ce putem noi să facem. Statul nu poate să-ţi dea sfaturi ce să faci. Tu ştii cel mai bine ce vrei să faci, e timpul tău, sunt banii tăi, e experienţa ta. Eu sunt avocatul acestui sistem care le permite oamenilor să încerce, sunt banii lor, e viaţa lor, să încerce, să greşească şi să pornească din nou. Să nu îi penalizăm”.

Florin Cîțu: „A fost o problemă în România în ultimii 30 de ani. Oamenii care au încercat, pe banii lor, au încercat ceva şi au pierdut, au fost stigmatizaţi în societate”

Ăla a dat faliment – este ceva grav. Dar oamenii aşa învaţă, asta e modul de a învăţa, învăţăm, faci o greşeală şi mulţi au curajul să pornească. Dar dacă noi, în societate, îi stigmatizăm, îi marginalizăm pe cei care încearcă, aceia se duc în altă parte şi câştigă.

Florin Cîțu, în podcastul lui Mihai Morar

Potrivit premierului Florin Cîțu, o societate e societate numai atunci când reușește să rămână efervescentă, subliniind că el asta caută. Astfel, dacă ne vrem să avem un viitor, ne trebuie efervescenţă la companii mici şi mijlocii, acolo unde este vorba despre start up, a spus acesta, menționând, de asemenea, că faptul „că ele pornesc, se închid, e un lucru bun. Ar fi ciudat că avem multe şi mici. Noi vrem să avem companii care sparg bariera şi ajung mari. Avem exemple de succes”, a mai declarat premierul.

Negoiță, nemulțumit de Nicușor Dan: „Municipalitatea pare că are un alt ritm de lucru”

Tot premierul este cel care a afirmat faptul că și-ar dori ca în perioada următoare să se permită oamenilor să îşi asume riscuri, responsabilităţi şi să fie răsplătiţi de societate.

În plus, întrebat despre situația restaurantelor din țara noastră și cam câte dau faliment imediat după redeschidere, Florin Cîțu a spus: „Ştim pe restaurante, de exemplu, este cam 50 la sută din restaurantele care se deschid, dau faliment. E un procent bun. Trebuie să înţelegem că nu e o tragedie”, a mai spus premierul.

Articolul precedentNegoiță, nemulțumit de Nicușor Dan: „Municipalitatea pare că are un alt ritm de lucru”
Articolul următorHunedorenii, „țepuiți” cu milioane de lei de Supercom-ul lui Ciuclea prin raportarea fictivă a „tratării” a aproximativ 100.000 tone de deșeuri
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.