DNA ar vrea să poată intercepta WhatsApp

Lucrul acesta nu va fi posibil momentan. Dorințele DNA nu coincid cu banii primiți de la Buget

DNA (Direcția Națională Anticorupție) are în plan achiziționarea unei tehnici pentru ca, pe viitor, să poată intercepta atât apelurile efectuate pe WhatsApp, cât și mesajele private. Însă cum socoteala de acasă nu se prea potrivește cu cea din târg, achizițiile vor trebui să mai aștepte, întrucât banii de la Buget se primesc cu țârâita, iar cei care ajung în visteria DNA sunt folosiți, în general, pentru personal.

Crin Bologa, șeful DNA: „Nu avem aşa ceva în prezent”

„Există societăţi private în Israel sau în Italia care scot pe piaţă şi vând, la preţuri destul de importante, tehnologii care permit o interceptare a convorbirilor pe WhatsApp. Nu avem aşa ceva în prezent. Ăsta ar fi un exemplu, dar trebuie sume serioase de bani pentru acest lucru”, a mai spus Crin Bologa, întrebat despre posibilitatea achiziționării unor astfel de dispozitive care, ulterior, să ajute instituția în filaje.

Mai mult, potrivit interviului publicat de G4Media.ro, eventualele noi achiziții, a căror funcționalitate exactă rămâne încă un secret, de vreme ce Crin Bologa nu a dorit să răspundă în amănunt, ar putea duce DNA la nivelul următor, din punct de vedere al profesionalismului. Cu toate astea, Bologa a spus că „de-asta nici nu vreau să intru în detalii ca să vă spun ce dorim. Vreau sume de bani care să ne permită să cumpărăm”, adăugând că eventuala tehnologie ar intra la categoria „nişte jucării foarte bune, pe care ştim că alţii le au, ştiu că alţii le folosesc şi am vrea şi noi ca să ne putem face treaba şi dacă aş intra în detalii”.

Orban ia în râs moțiunea de cenzură anunțată de PSD

Articolul precedentOrban ia în râs moțiunea de cenzură anunțată de PSD
Articolul următorDan Barna confirmă că se lucrează la o nouă lege a pensiilor: „Speranţa de viaţă a crescut peste tot”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.