Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone- pagina de Facebook

Primarul Cristian Popescu Piedone vrea să aducă bucurie și zâmbete de fericire pe chipurile miilor de copii care locuiesc în Sectorul 5 al Capitalei. Piedone are o inițiativă unică la nivelul primarilor din București și la nivel de țară, edilul dorind ca fiecare adolescent care are domiciliul în sectorul pe care îl administrează să primească o bicicletă, în luna vacanței mari. Edilul a rămas impresionat de dorința venită din partea unui licean, care i-a mărturisit în minivacanța de Paște că și-ar dori o vacanță mare pe bicicletă, dar nu are bani. Pentru ca acest proiect original să devină realitate, Cristian Popescu Piedone s-a consultat cu o parte dintre consilierii locali, urmând ca în următoarele zile să discute și cu ceilalți consilieri. Piedone, care își amintește cu drag de anii copilăriei, vrea ca toată comunitatea să fie plină de voie bună și de biciclete.

Piedone: M-am gândit că toți copiii comunității merită o bicicletă de vacanță!

„Mă adresez acum adolescenților din comunitatea noastră:
În minivacanța aceasta de Paște… un licean mi-a spus că și-ar dori o vacanță mare pe bicicletă! Doar că nu prea și-o poate permite! Păi… m-am gândit că toți copiii comunității merită o bicicletă de vacanță! Așa că… m-am consultat cu o parte dintre consilierii aleși de părinții și de bunicii voștri. De mâine mă consult și cu ceilalți… Pentru că toți am fost copii, cândva, sunt sigur că vor fi de acord ca în luna vacanței mari, fiecare elev domiciliat în Sectorul 5 (nu doar cei care învață în 5) să primească o bicicletă! Și să se bucure de ea! Da… în vara această vreau să văd comunitatea plină de voie bună și de… biciclete”, este mesajul transmis pe Facebook de Cristian Popescu Piedone.

Grija primarului Piedone față de copii, care sunt viitorul țării, nu este o noutate, ținând seama de toate demersurile și inițiativele pe care acesta le-a avut și care au în prim plan copiii.

Prima grădiniță cu salină din București se află în Sectorul 5. Piedone: „Continuăm să facem imposibilul… posibil”

Cristian Popescu Piedone a îndeplinit visul unui dascăl, visul directoarei de la Grădinița 268 de a avea o grădiniță cu salină. Într-o postare pe pagină sa de Facebook, edilul a precizat că este mândru de echipa sa și știe că va continua să dezvolte sectorul pe care îl conduce.

„De acum, avem Grădiniță cu… propria salina. A fost visul unui dascăl! Visul doamnei director de la grădi 268! Și… s-a materializat! Nu cunosc să mai fie vreo altă școală cu salină în Bucureșți. Nici prin alte părți ale țării n-am habar să fie. Dar și dacă or mai exista… tot pot spune că sunt iar mândru de echipa Piedone”, a spus primarul Sectorului 5, Piedone.

Primarul Piedone investește în educație

Într-o postare pe pagină sa de Facebook, primarul Sectorului 5 a precizat că after-school-ul modular de la Școala 125 este pregătit să-i primească pe „tinerii isteți” din toamnă.„Mai așezăm o pagină în povestea comunității. Școala, studiile… fac diferența de trăi în viață. Cunoaștem rețeta. O simțim pas cu pas, zi după zi. Pentru o comunitate trainică, avem nevoie de generații școlite! Avem nevoie de generații educate! Avem nevoie de tineri isteți, care să poată fi, oricând, dirijorii societății!”, a scris Piedone.

Grădinița creșă Electromagnetica, inaugurată de către primarul Cristian Popescu Piedone

Grija față de copii este una din preocupările primarului sectorului 5. Edilul a făcut o vizită la grădinița Electromagnetica, unde a dorit să verifice personal mâncarea celor mici dar și modul în care s-a realizat proiectul de înființare a unor grupe de creșă la nivelul grădiniței. Cristian Popescu Piedone și-a luat tensiunea, dar nu a uitat să inspecteze și mobilierul nou și modern de care se vor bucura micuții. Potrivit primarului Piedone, la nivel grădiniței Electromagnetica vor funcționa două grupe de creșă, urmând ca numărul acestora să ajungă în final la 9.

Piedone: „Familia e scutul, pâinea și sceptrul”

Articolul precedentTrafic intens și o coloană de 10 kilometri la intrarea în București
Articolul următorOrchestra ucraineană a libertăţii, prezentă la cel mai mare festival de muzică clasică din lume