Invitat aseară la România TV, Traian Băsescu, surprinzător, i-a luat apărarea fostului ministru al Sănătății. Din ce a reușit să observe de la distanță, cât nu era ocupat ca europarlamentar, fostul președinte crede că multe dintre motivele de blam pentru Vlad Voiculescu erau de fapt în sarcina lui Raed Arafat.

Ca întotdeauna, Arafat a ieșit cu obrazul curat din crize, însă cel care a condus Ministerul Sănătății a fost învinovățit pentru toate tragediile din spitale.

Nici nu avea prea multe prerogative Vlad Voiculescu, crede fostul președinte. Cel puțin nu în ceea ce privește transformarea spitalelor în locuri sigure, peste noapte. Și, din ce afirmă actualul europarlamentar, Vlad Voiculescu a fost lăsat pe dinafara discuțiilor „oamenilor mari”.

Motivele destituirii lui Vlad Voiculescu erau exact motivele în care el (Raed Arafat) era implicat. Balş, Babeş şi marea caravană anti-COVID, toate trei ţineau de el. Nu Voiculescu uitase un ars în WC, nu Voiculescu gestiona caravana SMURD cu aparate de oxigen pentru situaţii de intervenţii. Nu erau construite ca să se facă tratamente ATI în ele în timp îndelungat. De asta stă Arafat blând acum. I-a trecut glonţul pe la ureche. Toate au fost în parohia lui.

Cert e un lucru: suntem singura ţară din UE, singura ţară cu pretenţia de a fi civilizată în care conducerea bătăliei împotriva pandemiei nu a dus-o ministrul Sănătăţii. Am avut mai multe centre de putere.

Domnul colonel e cu vaccinarea, e comandantul unic al vaccinării, Arafat e comandantul acţiunii. Ministrul Sănătăţii nici el nu ştie. Trebuie să facă paturi ATI”, a spus Traian Băsescu pentru sursa citată.

Articolul precedentViorica Dăncilă se caracterizează drept un om activ, implicat în mediul de afaceri
Articolul următorVaccinare cu soluție salină, în Germania