Aviața românească este în doliu. Dan Ștefănescu, unul dintre cei mai experimentați piloți de acrobație din România, fost pilot de linie la Tarom, un pilot cu peste 20.000 de ore de zbor, a murit după ce s-a prăbușit cu avionul personal în apropiere de Aerodromul Strejnicu.

Pe o vreme superbă pentru zbor, cu soare, fără vânt, Ștefănescu a plecat de pe Aerodromul Bănești spre București, la bordul unui avion Suhoi 31, proprietatea sa. Din cauze necunoscute, aeronava de mici dimensiuni s-a prăbușit, sâmbătă după amiază, în apropierea Aerodromului Strejnicu, de lângă Ploiești.

Reprezentanții ISU Prahova au anunțat că un avion de acrobație privat s-a prăbușit în apropierea localității prahovene Strejnicu. Imediat salvatorii s-au mobilizat și au plecat în căutarea pilotului, aflat singur în aeronavă, despre care nu se știa nimic. Din nefericire, ajunși la locul accidentului, salvatorii au constatat decesul pilotului, care s-a dovedit a fi Dan Ștefănescu, membru al Iacărilor Acrobați. Avea 55 de ani.

IJP Prahova a anunțat că:

Avionul de mici dimensiuni, de acrobație, marca Suhoi 31 s-a prăbușit în zona aerodromului Strejnicu, județul Prahova.

Avionul era pilotat de un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în municipiul  București.

Cercetările se efectuează si sunt continuate de către un  procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiesti, împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, pentru stabilirea cauzelor și condițiilor producerii incidentului aviatic.”.

Ipotezele luate în calcul de anchetatori sunt fie o eroare tehnică, deși puțin probabil având în vederea experiența pilotului, fie o problemă medicală.

Din păcate, elicopterul SMURD ajuns imediat la locul tragediei a venit degeaba…Eforturile medicilor de a-l resuscita pe Ștefănescu au fost zadarnice.

La locul tragediei a ajuns și fiul lui Ștefănescu, și el pilot de acrobație. Din nefericire, Iacării Acrobați, formația de zbor care era capul de afiș al oricărei demonstrații aviatice, au rămas fără aripa dreaptă…

FOTO ISU Prahova și Facebook

VIDEO ISU Prahova



Articolul precedentControversatul Ordin al Ministrului Educației: Locuri bugetate pentru studenții din Ucraina vs studenți din România: „Ne-am angajat ca să nu murim de foame și să ne continuăm studiile”
Articolul următorBucureștenii, în pericol să rămână fără apă caldă din cauza datoriilor înregistrate de Primăria Capitalei
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...