Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone susține demersurile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă și ale ministrului de Interne, Lucian Bode (fost ministru al transporturilor în Guvernul Orban) în rezolvarea situației generate de greva sindicaliștilor de la metrou.

Edilul spune că autoritățile nu trebuie să permită ca aceste persoane să blocheze traficul subteran, afectând astfel deplasarea cetățenilor către locul de muncă și punând în pericol sănătatea acestora, având în vedere aglomerația care s-a produs în celelalte mijloace de transport din Capitală. De asemenea, acest blocaj duce și la pierderi economice semnificative.

Să zică bogdaproste acești sindicaliști, să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc la stațiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5, pentru că aș fi dispus ca Poliția Locală Sector 5 și forțele de intervenție să acționeze de îndată pentru degajarea intrărilor în stațiile de metrou. Suntem într-o Capitală europeană, nu putem tolera o anarhie.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

„Avem nevoie de o intervenție fermă!”

Edilul a precizat că fiecare dintre noi trebuie să învățăm ceea ce înseamnă autoritatea statului. „Nu putem pleca pălăria în fața acestor interese de grup, care se ascund în spatele unor sindicate. Aceste nemulțumiri și frustrări se pot rezolva doar în instanțele judecătorești, nu prin confiscarea metroului. Autoritatea statului trebuie impusă în adevăratul sens al legii, chiar dacă în anumite cazuri există vid legislativ. Susțin autoritățile pentru a interveni de îndată, pentru a nu risca să transformăm acest protest cu sute de oameni într-un focar de îmbolnăviri. Este timpul ca autoritățile să intervină! Plângerile nu își iau rostul. Avem nevoie de o intervenție fermă!”, a mai transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Totodată acesta a venit și cu o solicitare pentru ministrul de Interne. Ca toți protestatarii ce se află în subteran „să fie așteptați la ieșire și amendați pentru zădărnicirea combaterii bolilor”.

Mai mult, acest protest este unul care crește riscul de infectare în rândul cetățenilor, în condițiile în care incidența cazurilor, înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,67 cazuri la mia de locuitori.

Drulă: „Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”

Articolul precedentDrulă: „Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”
Articolul următorAna Birchall, despre Tudorel Toader: „Vă mai aduceți aminte de „codoi”? Iată că avem și codoi2”