Un bărbat de 29 de ani s-a ales cu acuzații de dare de mită, în încercarea sa de a scăpa de o amendă la regimul circulației.

Acesta fusese tras pe dreapta în weekend, pe raza localității Icușeni Vale, comuna Vorona, județul Botoșani, inițial polițiștii remarcând că nu purta centura de siguranță. Însă, în urma controlului documentelor, oamenii legii au constatat și că șoferul nu avea certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Și, pentru a îi „îmbuna” pe polițiști, după ce le-a dat documentele pe care le avea asupra sa, șoferul coborât din mașină, s-a îndreptat către autospeciala de poliție și a remis, cu titlu de mită, suma de 200 lei, disimulată într-un document, format A4.

În acest fel, spera ca polițiștii să nu dispună măsurile legale cu privire la abaterile constatate. „Ghinionul” acestuia a fost că agenții de poliție au înregistrat momentul remiterii sumei de bani cu aparatura tip bodycam. Și, nu doar că au refuzat propunerea conducătorului auto, ba chiar i-au sesizat pe colegii lor, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, precizează DGA.

Articolul precedentBittman, dorit de AUR primar la Sectorul 1: „Mă flatează să știu că n-am trăit de pomană până acum”
Articolul următorCristian Popescu Piedone, despre Primăria Capitalei: „Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”