Varujan Vosganian, în prezent membru ALDE și purtător de cuvânt al formațiunii politice, a emis aseară la un post TV o ipoteză legată de eșecul Guvernului/ Guvernelor Orban. Cândva colegi de partid și pentru un timp chiar aliați – în perioada moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, acum se pare că nu a mai rămas de negociat nimic. Vosganian este ferm convins că Ludovic Orban a făcut mișcări greșite care nu pot fi trecute de vederea.

Ludovic Orban și-a căutat-o cu lumânarea. El a avut un guvern învestit cu care putea să facă foarte multe lucruri, fără să irite grupurile parlamentare.

Și noi am făcut parte dintr-un Guvern de 18% și am guvernat doi ani pentru că am avut precauția să punem în dezbatere teme care să întrunească o majoritate. Repet, Ludovic Orban a intrat cu tot dinadinsul în teme despre care știa că majoritatea parlamentară este ostilă!”, a spus Varujan Vosganian.

Am putea să îl credem pe cuvânt, dat fiind că are experiență politică serioasă. Din 1990 nu a scăpat nicio ocazie de a intra în Parlament, fie ca deputat, fie ca senator, pe unde s-a putut. Varujan Vosganian are de altfel și multe partide în spate.

Prima dată a fost ales deputat în 1990, reprezentând Uniunea Armenilor din România până în 1992, formațiune din partea căreia a fost ales și până în 1996. În 1996 candidează pentru Senat din partea PAR – Partidul Alternativa României, în 2004 a intrat în Senat de pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD , continuă un nou mandat de senator în 2008, fiind ales pe listele PNL și rămâne fidel și în 2012, când obține un alt mandat pe aceleași liste. Anul 2015 îl prinde independent în Senat, iar în 2016 revine ca senator ALDE.

Articolul precedentIohannis se consultă azi cu partidele după ce Orban și-a depus mandatul. „Am putea avea o desemnare. Vă asigur că va fi o desemnare bună”
Articolul următorPSD nu vrea să strice orzul pe gâște. Nu a avut nicio propunere de premier