Președintele Klaus Iohannis începe azi o nouă serie de consultări cu partidele politice și grupurile parlamentare pentru a lua o decizie privind desemnarea unui nou premier. Primii chemați sunt cei de la PNL, de la ora 16:00, de la 16:30 sunt așteptați cei de la PSD, 17:00 – USR, 17:30 – UDMR, 18:00 – PMP, 18:30 – ALDE, 19:00 – Grupul parlamentar Pro Europa, și 19:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Aseară, Klaus Iohannis a reiterat că favoritul este Ludovic Orban. „Rămâne prima mea opțiune. Sunt foarte mulțumit de munca depusă de domnul Ludovic Orban în calitate de premier și apoi de premier interimar. Voi convoca consultări cu partidele parlamentare, dacă reușim să ne lămurim. Mai exact dacă reușesc eu să mă lămuresc de ceea ce este posibil, mâine am putea avea o desemnare. Vă asigur că va fi o desemnare bună”, declara președintele după anunțul privind decizia de depunere a mandatului de către Orban.


Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, în urma deciziei Curții Constituționale.

Articolul precedentAdio blocuri construite haotic printre casele din Sectorul 1. PUZ-ul coordonator vine cu reguli stricte
Articolul următorVosganian știe unde a greșit Orban: „Și-a căutat-o cu lumânarea”