Directorul companiei Alstom Power România SRL, Georgios Syrakas, (la data faptelor) și un avocat din Baroul Dâmbovița, Aurel Octavian Rogozea, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.
Potrivit unui comunicat al PCA Ploiești postat vineri pe site-ul Ministerului Public, Rogozea a fost deferit justiției sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală și spălare a banilor, în timp ce Georgios Syrakas este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2008, în contabilitatea SC Alstom Power România SRL, al cărei administrator era Georgios Syrakas, s-au înscris operațiuni comerciale fictive privitoare la derularea unui contract de prestări servicii care a fost încheiat cu SC Ister International Company, al cărei administrator era avocatul Aurel Octavian Rogozea. Procurorii spun că, în acest fel, SC Alstom Power România SRL s-a sustras de la plata către bugetul statului a impozitului pe profit în sumă de 104.566 lei și TVA în sumă 124.172 lei, iar cealaltă firmă s-a sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 24.237 lei.
„Ulterior, prin simularea unor tranzacții reale, aceștia au efectuat operațiuni care nu aveau nicio legătură cu fapte reale, în scopul retragerii de valori financiare de la SC Alstom Power România SRL, săvârșind astfel infracțiunea de spălare a banilor, prejudiciul reținut în sarcina SC Alstom Power România SRL fiind de 777.711,78 lei, iar cel reținut în sarcina SC Ister International Company fiind de 127.242 lei”, se arată în comunicat.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Curții de Apel Ploiești.

Articolul precedentBoldea a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare.
Articolul următorŞereş mai stă lângă Felix în puşcărie. ÎCCJ l-a condamnat la patru ani de închisoare în Dosarul Hidroelectrica