SC Confort Urban, firma CL-ului Constanța, prejudiciu de 45 milioane de lei la bugetul de stat

Firma Consiliului Local Constanța nu a emis facturile aferente unor lucrări executate pentru Primăria Municipiului Constanța

Controlul anual ANAF aferent 2019, realizat la firma de casă a Consiliului Local Constanța, SC Confort Urban, s-a lăsat cu reținerea de obligații în valoare de 45 de milioane de lei, anunță publicația locală din Constanța, Replica Online.

Controlul ANAF de la SC Confort Urban se mută la Parchet

Suspiciune de evaziune fiscală

În cadrul inspecției de la Confort Urban, inspectorii ANAF au constatat un prejudiciu de 45 milioane de lei, astfel că singura soluție a fost alertarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Mai exact, s-ar fi găsit înregistrări de documente care nu ar avea la bază operațiuni reale, cu scopul creării de avantaje fiscale, de unde a rezultat un prejudiciu la buget în valoare de 45.010.346 lei reprezentat de impozitul pe profit și de TVA.

Incendiu cu pagube materiale, la un supermarket din Constanța

Mai exact, în urma controlului s-a constatat că SC Confort Urban nu a aplicat deducerea TVA pentru achizițiile efectuate în scopul reabilitărilor și a modernizărilor bunurilor publice, însă nici nu a eliberat facturi fiscale către Primăria Municipiului Constanța, cu toate că lucrările ar fi fost executate, conform contractului inițial.

Astfel, ANAF a trimis mai departe către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța acest caz, pentru suspiciunea de evaziune fiscală.

Firma încearcă „să-și rezolve situația” complicată prin cererea de anulare a deciziei de impunere

SC Confort Urban a formulat o contestație la Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, din cadrul ANAF, cerând ANAF să stabilească creanțele pentru 2008-2017, însă aceasta a fost respinsă. Apoi, aceeași firmă a mers mai departe, la Curtea de Apel, unde a primit câștig de cauză, ceea ce a făcut ca ANAF să formuleze un recurs.

Articolul precedentRomânia deșeurilor: înșelăciune de peste 8 milioane de lei din reciclarea falsă de peturi
Articolul următorCoaliția de guvernare lucrează intens pentru a stabili viitorii prefecți și subprefecți. Județul Bihor, dorit de toate cele trei formațiuni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.