Un medic chirurg din județul Neamț este acuzat de luare mită, după un flagrant organizat în urma unui denunț. Acțiunea a avut loc ieri, dată la care procurorii au dispus și ca medicul să fie cercetat sub control judiciar.

În data de 24.09.2019, ca urmare a unei sesizări primite la Call-Center Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție – 0800.806.806, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparținătorul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale.

După realizarea acțiunii de prindere în flagrant, inculpatul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, iar față de acesta a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul S.O.S. Neamț și Centrului Operațional 1 Iași”, se arată într-un comunicat.