Sursa: DIICOT

Patru inculpați au fost reținuți ieri, iar astăzi urmează să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea.

Cei patru sunt acuzați de trafic de droguri de risc, probele indicând până acum că inculpații și-au înființat propria cultură de cannabis pe un teren în suprafață de peste 60.000 de metri pătrați, cumpărat în județul Bihor, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure.

Zona în care cei patru au decis să își dezvolte „afacerea” nu a fost totuși greu accesibilă pentru poliţiştii Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care au descins în locația respectivă. De aici, arată procurorii DIICOT, nu mai puțin de 203 de kg de masă vegetală a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Anchetatorii au găsit în urma perchezițiilor două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de cannabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, dar și o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de cannabis, precum și „echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de cannabis”.

Iar acțiunea nu s-a oprit aici, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor fiind puse în continuare în executare „3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Oradea, la imobilele deținute de trei dintre cei patru inculpați, în urma cărora au fost identificate și ridicate sune de bani în valută și lei (10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum și mai multe telefoane mobile”.

Articolul precedent„Oferta” zilei la un fast-food din Capitală, închis de ANPC: gândaci, muște și produse expirate
Articolul următorAlexandru Rafila, despre noul an școlar: ”Dacă un copil este infectat, trebuie să stea cinci zile la domiciliu, în izolare”