Sursa: Facebook

Cristina Prună, deputat USR PLUS, are o nouă interpretare legată de creșterea salariului minim pe economie, dat fiind că astăzi ministrul Muncii a abordat acest subiect.

Dacă ieri Cristina Prună îi dădea un soi de replică celui mai nou ministru al Finanțelor, atât de nou că nici nu a apucat să se pună la curent cu suma pe care o încasează românii ca salariu minim, astăzi deputatul reia o parte din propriile afirmații.

Deputatul USR PLUS face într-adevăr vorbire despre eliminarea taxării salariului minim, explicând totodată ce este în realitate cu orice creștere la acest capitol.

Haideți să vă spun ce înseamnă de fapt cresterea salariului minim vehiculată de ministrul muncii.
La o creștere de 100 lei: 41,5 lei vor intra în conturile statului; 58,5 lei vor intra în contul angajatui.
Adică, praf în ochi!

Nu mai vorbesc de presiunea pe mediul de afaceri, care are, nu are bani, trebuie să îi dea pentru că așa spune statul prin lege.
Da, oamenii trebuie să aibă un nivel de trai mai bun aici, în România, iar ceea ce contează de fapt este netul care intră în buzunarul lor.

Soluția e ca statul să nu mai ia taxele și să le lase în contul angajatului. Adică zero taxe pe nivelul salariului minim – 2300 lei. Scrie și la pagina 6 din programul de guvernare al coaliției”, arată deputatul Cristina Prună.

Astăzi, ministrul Raluca Turcan a subliniat din nou că salariul minim trebuie să crească, deoarece „este mic în România”. „Și 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”, a spus Turcan, citată de Agerpres.

Dacă ne uităm la ultima „creștere”, este greu de spus ce înseamnă viitorul în viziunea ministrului. În 2020, salariul minim brut pe economie era de 2.280 de lei, față de 2.080 de lei, cât era după majorarea din ianuarie 2019. Practic în 2021 a fost „o creștere”, pentru a se ajunge la 2.300 de lei. Aceasta în condițiile în care în 2016 salariul minim brut pe economie era de 1.250 de lei, a crescut în anul următor cu 200 de lei, iar în ianuarie 2018 era de 1.900 de lei.

Articolul precedentTimișoara. Pretinși vaccinați anti-Covid, internați în stare gravă la Spitalul Victor Babeș
Articolul următorCSAT: „Schimbarea de regim din Afganistan poate avea consecințe în planul securității”