Dacă unele comunități locale din țară și-au premiat zeciștii de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, nici Guvernul nu se lasă mai prejos, astfel că este oficial: vor fi acordate stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea națională sau la examenul național de bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie 2021.

În acest sens a fost publicată ieri o Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial, după ce anterior propunerea a fost discutată în ședința Guvernului din 19 august.

Din ce se detalia după ședința de Guvern de la acea dată, ar fi vorba despre 163 de elevi care au luat nota 10,00 la bacalaureat şi care vor fi premiați cu 3.000 de lei per elev, şi de 132 de elevi care au luat nota 10,00 la evaluarea naţională, care vor primi fiecare câte 1.000 de lei.

Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională, sesiunea 2021. (…) Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2021.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2021 Ministerului Educației, titlul 57 „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învățământ”. Lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației”, se arată în hotărârea semnată de premierul Florin Cîțu și contrasemnată de ministrul educației Sorin Mihai Cîmpeanu și se secretarul de stat Mihnea-Claudiu Drumea, din partea ministrului muncii și protecției sociale.

Articolul precedentMinistrul Drulă propune ca CFR Călători să primească un ajutor de stat de peste 43 milioane de euro
Articolul următorTeodorovici anunță că l-a dat pe Cîțu în judecată, după ce premierul l-a acuzat că ar fi spion rus