Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu atacă vehement guvernul Orban, afirmând că, deși începerea școlii se apropie cu pași repezi, executivul nu ar avea un plan concret, lăsând totul în seama administrațiilor locale.

Bădulescu: „Lucovid și ministrul „Pepsiglas” n-au mers la școală”

„Deschiderea școlilor este crimă cu premeditare. Lucovid și ministrul „Pepsiglas” n-au mers la școală. Asta se vede din avion. În șase luni de pandemie n-au fost în stare să pregătească un plan și un regulament pentru redeschiderea școlilor. La nivel central guvernează haosul. N-au alocat bani pentru măști și tabletele, n-au stabilit nicio strategie coerentă de siguranță medicală. Lasă totul pe capul administrației locale. Dacă ar fi fost interesați ar fi citit presa occidentală, așa ar fi aflat că prin neștiință și nepricepere pot detona adevărate bombe epidemiologice”, scrie pe Facebook Aurelian Bădulescu.

În același mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Aurelian Bădulescu amintește despre situația, în opinia sa – aberantă, de a închide școlile la 18 cazuri de infectări zilnice, însă a le deschide acum, la aproximativ 1000.

„Au lăsat la latitudinea unităților de învățământ să stabilească regulamentele. Să facă fiecare ce-i trece prin cap. În cazul reapariției focarelor vor da vina pe autoritățile locale. Aceasta este metoda de lucru a PNL. Ei mereu găsesc un vinovat. Guvernul Orban a închis școlile pe 11 martie, când au fost 18 cazuri de infectări cu Covid-19 raportare în 24 de ore și acum le redeschide când numărul cazurilor zilnice depășește 1.000. România se află pe locul 4 la nivel european în funcție de numărul cazurilor grave, internate la ATI. Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea școlilor în contextul actual va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri”, concluzionează viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPSD atacă PNL: „Dăm bani din vorbe, luăm taxe și din ciorbe!”
Articolul următorBarna explică de ce nu se poate dragoste cu PNL în toată țara
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.