Sursa: Poliția Română

Un bărbat de 43 de ani din Bistrița a ajuns în arest, fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în legătură cu introducerea în țară a unor arme și a muniției aferente.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în cauză polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, efectuând inclusiv trei percheziții domiciliare, în localitățile Bistrița și Chiuza, la 3 imobile deținute de bărbatul în cauză.

În acest moment, cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Ceea ce este cert e că „bărbatul în cauză este fost-deținător autorizat de armă, iar, în anul 2016, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase i-au retras permisul de port-armă, fiind cercetat pentru infracțiuni cu violență”, arată polițiștii, detaliind totodată că la sediul Poliției au fost duse pentru audieri trei persoane, ulterior față de bărbatul de 43 de ani a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, acesta urmând a „fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă”.

Concret, oamenii legii spun că în cauză există suspiciuni că bărbatul ar procurat din Spania și introdus ilegal pe teritoriul României o armă letală cu glonț, cu destinația tir sportiv, precum și o armă neletală cu aer comprimat din categoria celor supuse regimului autorizării, ambele aflate în circuitul ilegal.

Armele au fost descoperite și ridicate la percheziții, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate inclusiv 44 de cartușe pentru arme letale, 27 de articole pirotehnice din categoria F2 și 11 trofee de vânat.

Articolul precedentReprezentanții UE promit să îi sprijine pe românii care au probleme cu zborurile Wizz Air
Articolul următorLucrări de racordare la sistemul centralizat: Furnizarea apei întreruptă temporar în Culmea, Oituz și Mihail Kogălniceanu