Sursa: captură video

Românii continuă să fie inventivi și reușesc să profite de încrederea care li se acordă. Au dovedit-o câțiva co-național de-ai noștri, care sunt bănuiți că au reușit să înșele mai multe persoane din câteva țări ale Uniunii Europene, cu aproape 3 milioane de euro.

„Rețeta” folosită de aceștia, detaliază polițiștii, consta în promisiunea efectuării unor servicii sau livrarea de anumite bunuri, prin intermediul unor anunțuri online, care erau achitate de persoanele vătămate în conturi bancare anume create. Însă în loc de aceasta, persoanele descopereau că au fost înșelate – peste 100 de cetățeni europeni căzând în această „plasă”.

Luna aceasta, procurorii au ajuns însă pe urmele a mai multor români bănuiți că ar fi implicați, iar în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Spania au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, la locuințele a 6 persoane. Acestea, potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.

Acțiunea, care beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al Inspectoratului Județean de Jandarmi „General de brigadă Ștefan Buterez” Vâlcea, a fost una de amploare, dat fiind că au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I., polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Sibiu, 4 reprezentanți ai Ambasadei Spaniei la București și ai autorităților din Spania, precum și un reprezentant al EUROPOL.

Ulterior, persoanele bănuite au fost conduse, în baza mandatelor de aducere, la sediile S.C.C.O. Vâlcea și B.C.C.O. Pitești, în vederea audierii. Anchetatorii vorbesc despre nu mai puțin de 114 persoane vătămate din Polonia, Elveția, Portugalia, Germania și Grecia, acestea fiind însă doar cele identificate la acest moment.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate pentru continuarea cercetărilor diferite sisteme informatice, care au fost folosite în vederea efectuării transferurilor de bani, respectiv 4 stick-uri de memorie, 3 laptop-uri, 2 telefoane și 16 cartele SIM/ suporturi cartelă.

Articolul precedentPreședintele României, Klaus Iohannis, nimicit de experții de la Oxford: „Erodează democrația”
Articolul următorPreședintele CJ Cluj, reclamat de USR la Combaterea Discriminării