Primăria Capitalei speră ca o parte dintre blocajele de pe străzile din București să fie istorie, dat fiind că de azi, șoferii au la dispoziție patru benzi pe Șoseaua Fabrica de Glucoză – între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu. Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens. Lucrările au întârziat câteva luni deoarece nu a putut fi oprit traficul în totalitate și, în plus, a fost nevoie de o reproiectare a zonei Intrarea Chefalului.

Promisiune onorată! Un alt proiect pe care l-am găsit aruncat într-un sertar al primăriei, vreo 6 ani, l-am deblocat, pornit și finalizat într-un an și 8 luni. De astăzi, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se circulă pe patru benzi, două pentru fiecare sens, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu. Mulțumesc echipei care a făcut eforturi considerabile și a reușit în timp record să finalizeze lărgirea șoselei, care înseamnă și sfârșitul chinului prin care treceau șoferii în această parte a Bucureștiului”, a transmis primarul Gabriela Firea.

De menționat că pe tronson există piste pentru bicicliști și trotuare pe care au fost proiectate alveole pentru copaci. Autoritățile asigură că Poliția Locală București va monitoriza zona și îi va sancționa pe toți șoferii care vor parca pe trotuar sau pista pentru bicicliști. Primăria Capitalei ia în calcul și montarea unor stâlpișori pentru a delimita partea carosabilă.

Articolul precedentUSR PLUS e oficial o alianță
Articolul următorAu protestat de ziua lor