Foto: Facebook/Eugen Tomac
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Președintele PMP s-a arătat reticent cu privire la integrarea Republicii Moldova în UE.

Eugen Tomac a precizat că, în momentul de față, statul de peste Prut se bucură o deschidere fără precedent în UE, dar acest fapt nu îi asigură o intrare rapidă în cadrul Uniunii Europene.

Mai mult, acesta a declarat că avantajul Republicii Moldova, spre deosebire de alte state, precum Ucraina și Georgia, este că are și o soluție de rezervă, pe care, la un moment, dat va trebui să o discute cu cetățenii ei.

Eugen Tomac, despre Integrarea Republicii Moldova: ”Calea integrării în UE mai devreme de 15-20 de ani nu poate fi luată în discuție, sub nici o formă, pentru că nu vor accepta statele membre”

UE în schimb poate să-și deschidă porțile, din punct de vedere economic, pentru Republica Moldova, pentru a o putea ajuta”, a declarat Eugen Tomac la RFI, potrivit Știri pe Surse.

În același context, europarlamentarul a ținut să explice faptul că această cale a integrării europene nu este împotriva unei posibile uniri între țara noastră și Republica Moldova, iar acest scenariu ar putea fi luat în calcul.

Unirea Republicii Moldova cu România ar putea asigura stabilitatea statului de peste Prut

Însă soluția politică de unire a Republicii Moldova cu România rămâne calea cea mai sigură și cea mai rapidă pe care o poate implementa oricând, atunci când va dori Republica Moldova să discute despre securitatea și viitorul cetățenilor săi. Integrarea în UE nu-i garantează și evitarea unei invazii din partea Federației Ruse. În schimb, unirea pașnică și democratică cu România îi asigură Republicii Moldova și stabilitatea din punct de vedere al securității, pentru că este un stat membru NATO”, a spus europarlamentarul.

Articolul precedentPrimăria din Urlați vrea să demoleze un imobil construit în perioada interbelică
Articolul următorÎnvățământul românesc se schimbă. Cîmpeanu, planuri mari pentru profesorii din România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time