Năsui crede că inițierea de măsuri fără banii necesari finanțării e o greșeală a statului român

„Vă anunţ şi vă spun că intenţionăm să o relansăm. Microgranturi – 2.000 de euro, sume mici, dar care contează. O să o reluăm pentru că ea s-a epuizat”

Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Chestionat despre stadiile relaxării, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a explicat aseară că trendul va fi spre redeschidere, spre relaxare, aşa cum a anunţat, de altfel, inclusiv premierul. „Populaţia vaccinată este în creştere, vaccinarea continuă şi este un succes, ceea ce este un lucru foarte bun. Avem deja peste 4 milioane de români care au primit cel puţin o doză de vaccin, ceea ce este un lcuru foarte num. De asemenea, numărul de cazuri scade, toţi indicatorii ne arată că este în regulă această relaxare, această deschidere şi că ea va continua”, a declarat Claudiu Năsui, aseară la TVR.

Ministrul Năsui a garantat că va continua să sprijine companiile

Este un sprijin care continuă, a spus ministrul, în cadrul aceleiași emisiuni, adăugând că vorbim, în acest caz, despre un lucru „care a fost făcut pe nişte baze pe care a trebuit să le reparăm din mers, dar facem lucrul acesta în continuare, astfel încât toate întreprinderile care au fost forţate să fie închise… toată lumea să fie remunerată”, a mai spus Năsui.

Ministrul Economiei a mai spus că Măsura 1 este gata și cu toate plățile la zi. „Vă anunţ şi vă spun că intenţionăm să o relansăm. Microgranturi – 2.000 de euro, sume mici, dar care contează. O să o reluăm pentru că ea s-a epuizat”, a precizat acestam, plusând că în ceea ce privește Măsura 2, aceasta va continua până se va ajunge la finanțarea celei mai mari părți a cererilor.

Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European: „Vom discuta și despre situația avionului deturnat din Belarus. Ceva nemaiîntâlnit”

A fost o greşeală, trebuie să recunoaştem, a statului român să iniţieze măsuri fără să aibă bani să le finanţeze (…) Nu face niciun bine nimănui să promiţi bani pe care să nu-i dai. Acesta este un lucru care cât sunt eu ministru nu se va întâmpla. Facem măsuri numai în măsura în care le avem bugetate

Claudiu Năsui

Articolul precedentPrimăria Constanța ia măsuri contra răspândirii gripei aviare
Articolul următorVin funcțiile: Cîțu a numit secretari generali în șase prefecturi din țară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.