Florin Cîțu se declară stăpân pe situație: România, pregătită de valul patru

În ședința de guvern de joi se vor hotărî noile măsuri de relaxare

Florin Cîțu (foto Guvernul României)

Premierul Florin Cîțu se declară optimist din punct de vedere al modului în care autoritățile ar putea să gestioneze apariția unui al patrulea val al pandemiei de Covid-19. „Am învăţat în acest an cum să reacţionăm mult mai rapid”, a declarat, în această dimineață, prim-ministrul la Radio Guerilla.

„De exemplu, pregătim şi am vorbit cu Ministerul Sănătăţii, treptat vom elibera acele spitale COVID, dar vreau să avem o procedură clară ca în cazul în care se întâmplă ceva să putem să revenim cu spitalele COVID rapid, să nu avem o problemă ca în iarnă când trebuia să mă duc de fiecare dată să zic.”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Suntem pregătiţi pentru acest scenariu”

Fiind de părere că situația nu se va repeta, în cazul apariției unui val patru al pandemiei, premierul Florin Cîțu a mai spus s-ar putea să mai existe perioade grele, însă acestea nu se vor mai ridica la gravitatea pe care o cunoaștem cu toții, din valul trei. „Anul trecut în vară uşor, uşor creştea numărul de persoane la ATI. Noi am avut o creştere. Acum este prima perioadă când avem o scădere şi venim de la 1.600 la 600 de persoane. Eu zic că vaccinarea a funcţionat, dar ne vedem şi în septembrie. Este singura soluţie pentru a ieşi din pandemie”, a concluzionat Florin Cîțu.

Relaxările vor continua, conform planului inițial

Drumul Aurului de la Brad, Hunedoara, invadat de exploatări forestiere

Mai mult, premierul a promis că, în urma ședinței de Guvern care va avea loc joi, se vor anunța noile măsurile de relaxare. „Obiectivul campaniei de vaccinare este de a reduce numărul de cazuri, de a scăpa de pandemie. Aceelerarea campaniei de vaccinare a avut rezultate, scade numărul de cazuri, scade rata de infectare și nu avem niciun motiv să nu mergem mai departe cu această campanie de vaccinare”, a mai spus Florin Cîțu.

Articolul precedentDrumul Aurului de la Brad, Hunedoara, invadat de exploatări forestiere
Articolul următorPNL a stabilit data congresului: 25 septembrie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.