Un șofer român va ajunge după gratii după zeci de alimentări cu carduri de combustibil furate

El a fost condamnat de magistrații din Belgia.

Un șofer român de TIR, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare de un tribunal din Belgia pentru fraudă cu carduri de combustibil. Românul a făcut plinul la TIR de 262 de ori fără să plătească, folosind echipamente de skimming la terminale de plată din benzinării. Pe 4 februarie 2020, un angajat al unei benzinării din Meer a anunțat poliția că a observat echipamente de skimming la un client. După analiza imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere, anchetatorii l-au identificat pe Barbaros I. (51) și Mihai S. (41). Cei doi instalaseră echipamentul la terminalul de plată din benzinăria respectivă cu o seară înainte. În baza unui mandat european, poliția a percheziționat locuința din România a bărbatului de 51 de ani, unde au fost găsite echipamentele de skimming și date ale unor carduri de combustibil.

262 de alimentări cu carduri de combustibil copiate sau furate

S-a descoperit că inculpații au sustras cantități mari de combustibil între 2015 și 2020 prin fraudă informatică, combustibilul fiind vândut în principal șoferilor de TIR turci și iranieni, care plăteau în 0,8 euro pe litru. Au sustras combustibil din benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem și Veurne. Barbaros I. a fost condamnat la cinci ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 8.000 de euro, instanța belgiană stabilind că a fost implicat în 262 de alimentări cu carduri de combustibil copiate sau furate. 

Conaționalul său a fost condamnat la 30 de luni de închisoare și o amendă de 4.000 de euro. Cei doi trebuie să plătească o despăgubire totală de peste 60.000 de euro către firmele prejudiciate.

Un bărbat a fost infectat cu Covid timp de 16 luni

Articolul precedentKlaus Iohannis: Bugetul pentru Apărare va crește la 2,5% din PIB începând de anul viitor
Articolul următorExplozie urmată de un incendiu la internatul unui liceu din județul Hunedoara