Românii obișnuiesc să amestece berea cu alte băuturi alcoolice, în speranța că se vor îmbata mai repede.
Sunt concluziile celei mai recente campanii lansate de principalul producător şi distribuitor de băuturi alcoolice din lume.
Această campanie include și un sondaj, format din 10 întrebări. Prin acest sondaj, producătorul vrea să-și cunoască mai bine consumatorii și ceea ce știu ei despre băuturile pe bază de alcool.
1.800 de români au răspuns sondajului. Dintre aceștia, mai bine de 70% încă mai cred că, dacă amestecă berea, vinul şi băuturile spirtoase, se vor îmbăta mai repede
Deși vorbim despre un mit, românii continuă să practice această activitate. Cu toate acestea, experții au precizat că efectul este determinat de cantitatea de alcool consumată de o persoană, nu de tipul băuturii alcoolice.
”Aproape 70% dintre respondenţii români nu au ştiut că o măsură standard de băuturi spirtoase, vin sau bere conţine aceeaşi cantitate de alcool şi că efectul asupra organismului este determinat de cantitatea consumată, nu de ceea ce alegem să bem”, se arată în studiul publicat de Radio Eco Natura.
Mai mult, unul din şase participanţi crede că berea este o opţiune mai sănătoasă decât un pahar cu vin sau un amestec de băuturi spirtoase, cum ar fi un cocktail, dar de fapt o unitate standard de băuturi spirtoase, bere sau vin conţine aceeaşi cantitate de alcool, în general cam 10-15ml de alcool, mai arată sursa citată.
Românii sunt de părere că bărbaţii şi femeile de aceeaşi constituţie care beau aceeaşi cantitate de alcool resimt efectele acestuia la fel
Totuși, vorbim, din nou, despre o eroare. Ficatul procesează alcoolul cu ajutorul unei enzime numite alcool dehidrogenază (ADH).
Femeile au un nivel mai scăzut de enzime ADH în organism.
Acest lucru înseamnă că femeile care consumă aceeaşi cantitate de alcool ca bărbaţii vor resimţi efectele acestuia mai accentuat.