Sursa Foto: Captură video Alephnews

Victor Ponta a fost invitat aseară la Alephnews, în emisiunea Marius Tucă Show, unde a vorbit inclusiv despre criza sanitară prelungită din România. Pe jumătate în glumă și pe jumătate serios, fostul premier s-a arătat intrigat de faptul că nimeni nu pare a fi vinovat pentru lipsa prelungită a paturilor la secțiile de Terapie Intensivă, al căror număr a rămas neschimbat de un an, … nici măcar el sau PSD.

Nu e nimeni vinovat în viziunea președintelui Klaus Iohannis, care, din ce a citat Ponta, abia, abia ce a reușit să recunoască că de situație într-adevăr nu s-au preocupat autoritățile… „competente”.

Iar în lumina declarațiilor lui Iohannis, Ponta se miră cum de nu a fost arătat cu deegtul ca fiind principalul vinovat, deși sunt 5 ani și peste de când nu mai deține funcția de prim-ministru.

Astăzi eram și eu supărat, eram trist, când vezi că iar cresc cazurile… a ieșit președintele Iohannis și mă așteptam să zică: ori „demisia Ponta”, clar, ori – dacă m-a lăsat totuși, „PSD e de vină”. Și n-a zis… m-a surprins.

Un jurnalist – bănuiesc că va fi expulzat din România – l-a întrebat: A trecut un an de la pandemie. Acum un an aveam 1.300 de paturi la ATI. după un an de pendemie avem 1.300 de paturi. Cum facem?

Și a zis, a dat un răspuns foarte tăios: autoritățile competente… – atenție, nu Ponta, nu PSD, nu Bănicioiu. Eu eram convins că sigur Bănicioiu i-a omorât, clar, dacă nu i-a omorât Bănicioiu totuși Ponta demisia, sau chiar PSD-ul e de vină. A zis: autoritățile competente nu s-au preocupat să mărească locurile la Terapie Intensivă.

Cine sunt autoritățile competente? De ce nu s-au preocupat? Păi eu îmi dau demisia! Eu vreau să spun, vorbeam cu bietul Bănicioiu azi… nu că ne dădeau jos de la Guvern. Nu că ne arestau. Ne spânzurau din prima, ne împușcau acolo în Piața Victoriei, ne dădeau exemplu. Nu după un an. După 3 zile, dacă nu aveam mai multe paturi.

Cumplit a fost că nu știam – eu din Mexic și Bănicioiu de unde era, că o să fie un accident tragic și că nu erau paturi destule la urgență, în 2015. Acum, la un an după, „autoritățile competente” – nu știu cine sunt „autoritățile competente” – nu s-au preocupat. Motiv pentru care hai pa, muriți”, a făcut Ponta un soi de radiografie a explicației date de Iohannis.

Articolul precedentGheorghiță: Rata de deces la cei vaccinați este de 0,02%
Articolul următorCristian Tudor Popescu critică perfomanțele platformei de vaccinare