Foto: Realitatea
Foto: Realitatea

În cadrul audierilor în comisiile de specialitate, Sorin Grindeanu, propus ministru Transporturilor, a criticat modul în care s-au cheltuit banii în acest minister. El e de părere că în loc să se investească în autostrăzi și drumuri, s-au cheltuit pe „studii, hărţi, desene şi carioci”.

Cătălin Drulă, care a condus portofoliul în guvernarea trecută, a pus problema depolitizării companiilor de stat. Mai mult, fostul ministru susține că PSD și PNL și le-ar fi împărțit, iar planul pentru Transporturi este la fel cu cel din guvernarea anterioară. În replică, Grindeanu a transmis că programul de guvernare nu s-a schimbat mult faţă de cel anterior pentru că este nevoie de o continuitate în proiecte.

Sorin Grindeanu: Cred că toți suntem vinovați”

Fostul premier a precizat, în timpul audierilor, că toată clasa politică e vinovată pentru modul în care a ajuns România.

„Nu vreau să critic pe nimeni de la ministerul transporturilor, dar cert este că avem o mare datorie pentru poporul român. S-au cheltuit în aceşti ani zeci, dacă nu sute de milioane de euro pentru studii, hărţi, desene, carioci, iar rezultatul îl vedem cu toţii”, a spus Grindeanu, relatează adevărul.ro. Drulă a mai susținut că formatul audierilor este făcut pe repede înainte, în funcție de persoana care este audiată și de majoritatea parlamentară.

Sorin Grindeanu a primit critici şi din partea unui deputat AUR, care l-a întrebat dacă își cere scuze românilor pentru OUG13. Președintele de ședință a intervenit imediat și a cerut să i se taie microfonul pe motiv că afirmațiile sale nu coincid cu subiectul discuției. La rândul său, Grindeanu a recunoscut că a fost în fruntea guvernului care a adoptat OUG13.

„Da, sunt cel care conducea un guvern atunci când s-a dat acea ordonanţă. Tot eu conduceam guvernul şi peste câteva zile când s-a dat ordonanţa 14, pe care mi-am asumat-o aproape la nivel personal, ştiind în ce intru, din punct de vedere politic”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

Reamintim că astăzi, 24 noiembrie, au loc audierile miniștrilor în comisiile parlamentare de specialitate. Până acum, toți miniștii viitorului Guvern Ciucă au primit aviz favorabil.

„Caracatiță politico-mafiotă” la Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că se folosește de funcție pentru a prospera în afaceri

Articolul precedentSocietatea civilă – avertisment pentru clasa politică
Articolul următorDacian Cioloş: „Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.