Raluca Turcan, despre rectificarea bugetară. „Confirmă tot ceea ce am spus”

Ministrul interimar al Muncii afirmase că bugetul pentru pensii și alocații era rămas fără resurse după ce Florin Cîțu luase la rectificarea anterioară, deși exercițiul financiar a fost cel mai performant

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că anunțul făcut de Guvern, privind rectificare bugetară din chiar prima ședință a noului Executiv, nu face decât să confirme ceea ce a susținut cu privire la banii de pensii și alocații.

„Faptul că astăzi (n.r. marți) s-a anunţat că după învestirea Guvernului, în prima şedinţă, se va realiza rectificarea bugetară şi se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii şi a bugetului de asigurări sociale pentru a plăti în luna decembrie pensiile şi alocaţiile, confirmă tot ceea ce am spus. Aşadar, aici nu mai este cuvântul meu contra altor opinii care au mai fost exprimate în spaţiul public, e un lucru confirmat deja de cei care vor veni la Guvern. De ce au fost bani luaţi la rectificarea bugetară? Nu ştiu, sincer, nu ştiu”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

În urma rectificării bugetare, deși avea o execuție financiară peste medie, fiind ministerul cel mai performant, Ministerul Muncii a avut o rectificare negativă, mai mult, a solicitat aproape zilnic rezolvarea problemelor financiare ale ministerului. „Asta a fost situaţia atunci. Am înţeles, pot să înţeleg. Într-o echipă guvernamentală există calcule care pot să transceadă, să spunem, viziunii unui ministru”, a explicat Turcan, care a subliniat că a fost îngrijorată cu privire la finanțarea obligațiilor ministerului din momentul rectificării bugetare. „Am parcurs toate etapele şi instituţionale şi informale. Am foarte multe adrese către Ministerul Finanţelor, am o propunere de Hotărâre de Guvern care mi-a fost restituită ca fiind neavizată pentru că nu existau bani în fondul de rezervă. (…) Au fost demersuri pe care le-am făcut instituţional aproape în fiecare zi”, a mai spus Raluca Turcan.

Acuzațiile ministrului Muncii

Luni, Raluca Turcan a transmis colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvernare, mai mult, că România nu va mai avea bani pentru pensii și alocații, începând din această săptămână. „Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a scris Turcan, citat de Digi 24. Totodată, Turcan a subliniat că mandatul lui Florin Cîțu a fost un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale. „Aș spune că e de domeniul patologicului”, a mai transmis aceasta.

Turcan: “Am luat bani de la alocații ca să plătim pensiile”

Articolul precedentKelemen Hunor: „Gradul de încredere nu diferă față de vechea coaliție”
Articolul următorAlexandru Rafila: „Certificatul verde este un drum spre normalitate”