Scandalul pensiilor speciale continuă! Roman dă vina pe Ciolacu

Zi cu schepsis, astăzi, în plenul Parlamentului. Pe de-o parte s-au anunțat demisii în bloc, pe de altă parte ceilalți demnitari au încercat să disece aceste demisii, invocând jumătăți de adevăr. Tot astăzi, în urma conferinței de presă de pe lângă plen a celor de la USR, în plen s-a continuat dezbaterea subiectului zilei. Venindu-i rândul la pupitru, Florin Roman a afirmat că singura soluție pentru ca pensiile speciale să dispară din realitatea cotidiană este abrogarea capitolului XI din statutul parlamentarilor. De altfel, potrivit lui Roman, PNL ar fi depus o inițiativă legislativă la începutul anului, însă aceasta ar fi fost blocată de Marcel Ciolacu și PSD.

Florin Roman: „PNL a depus această iniţiativă legislativă la începutul acestui an şi iniţiativa noastră este blocată de către dl. Ciolacu”

„Din punctul de vedere al PNL, singura soluţie pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea capitolului XI din statutul senatorilor şi deputaţilor şi nu există o altă soluţie care să rezolve pe deplin problema. Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite la ora 10:00, aşteptăm să trimită la Comisia de statut proiectul de lege al PNL, care este blocat din luna iunie, de către BP al Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătut şi votat astăzi în plen. PNL a depus această iniţiativă legislativă la începutul acestui an şi iniţiativa noastră este blocată de către dl. Ciolacu şi de către PSD la nivelul Biroului Permanent, vorbim de Plx 322/2020″, a afirmat Florin Roman.

Demisii-protest în masă, în Parlament, pe tema pensiilor speciale

„Tot azi solicităm tuturor partidelor să susţină solicitarea PNL şi să dăm un vot în comisia de statut şi în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul XI cel care în articolele 49 şi 50 face referire la acordarea indemnizaţiilor pentru limita de vârstă pentru parlamentari”, a mai spus Roman.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMihai Tudose vrea ce a promis PNL: covrigii din coada câinilor
Articolul următorRomânii – plătiţi cu promisiuni și bătaie de joc
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.