Fostul premier PSD Adrian Năstase nu citește doar opere culte și nici exclusiv opinii cu care să rezoneze. Din când în când, mai aruncă un ochi și la părerile exprimate de oameni care îi critică social democrații, iar azi a venit rândul să citească din Andrei Caramitru, care s-a apucat din nou să jignească votanții PSD. Ca o replică la cele scrise de Caramitru, Adrian Năstase se adresează părintește amicilor săi, care aparent ar fi dezamăgiți de PSD și astfel ar refuza să voteze la alegerile parlamentare. Mesajul lui Năstase este unul singur: ieșiți la vot! Aparent, exercitarea dreptului de vot ar însemna inclusiv sancționarea celor care împărtășesc opinia lui Caramitru.

Unii dintre prietenii mei îmi spun că nu vor ieși la vot. Pentru că li se pare că PSD acceptă cu resemnare statutul de partid de opoziție sau pentru că nu-l simpatizează pe Marcel Ciolacu sau pentru că nu cred că preluarea unor teme de dreapta este o cale de a moderniza mesajul partidului. Și lista motivelor poate continua.

Pentru alte rațiuni, nici unii dintre alegătorii PNL sau ai USR, inclusiv motive legate de criza sanitară sau de măsurile luate de guvern, nu vor ieși la vot.

Din nou se va vota nu pentru ceva ci împotriva a ceva. De aici și importanța ZONEI din care nu vor ieși la vot cei mai mulți. „Demobilizarea” votanților adversarilor va fi la fel de importantă cu mobilizarea propriilor votanți.

Mulți simpatizanți PSD consideră că oricum partidul va fi în opoziție în următorul ciclu electoral și, de aceea, nu trebuie să facă un efort ieșind la vot în 6 decembrie. Un raționament greșit. Chiar într-o astfel de ipoteză, va conta foarte mult numărul de mandate pentru „minoritatea de blocaj” din parlament pentru ca anumite măsuri aberante să nu fie aprobate de „parlamentul lui Iohannis”.

Așa încât, dragi prieteni, chiar dacă sunteți nemulțumiți de situația actuală a partidului și de acțiunea sa din prezent, gândiți-vă să pregătiți condițiile pentru o atitudine vitală și responsabilă în următorii patru ani.

Ieșind la vot, veți putea da și un răspuns unor personaje gen Andrei Caramitru pe care îl citez aici:

”Cine Votează PSD? Cine Votează în celelalte țări cu demenți populiști?

Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură că până și familia lor fuge de ei.

Și votează isteric ca să pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, să pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează în IT, să pedepsească intelectualii. Să pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși că de fapt e o mare conspirație – oculta îi vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne.

Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt proști de bubuie și nu știu să facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De proști ce sunt. Și atunci evident că acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(2) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea să se mute unde sunt job-uri bine plătite. În orașele mari sau în străinătate. Ar putea să învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Să ni se dea! Păi de ce să vi se dea? Mergeți la muncă! De asta îi respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel în străinătate – ăia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD.

Leneși și proști. Dar mulți. De asta trebuie să ieșim toți la vot de fiecare dată că altfel ajungem rău de tot.”

Vă regăsiți între ei? Bănuiesc că nu și, de aceea, dacă vreți să lăsați țara pe mâna unor astfel de fanatici, atunci nu ieșiți la vot, folosind diverse pretexte. Dacă nu, atunci votul vostru va fi o moțiune de cenzură la adresa guvernului și a unor astfel de personaje”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Articolul precedentDemisii-protest în masă, în Parlament, pe tema pensiilor speciale
Articolul următorMihai Tudose vrea ce a promis PNL: covrigii din coada câinilor