George Tuță - Foto zin.ro

Smiorcăiala bilingvă s-a terminat, începe epopeea în care personajul principal, noul Primar ales al Sectorului 1, George Tuță a început deja să bage spaima în useriștii stătători degeaba pe mulți bani publici.

De două zile, Palatul Parlamentului s-a transformat în loc de pelerinaj al directorilor useriști de la Sectorul 1 la chemarea lui Tuță. Omul pare pus pe treabă, a luat-o cumva înaintea lucrurilor și a vrut să-i cunoască și să le transmită că vor fi schimbări.

Așa cum se știe, în general ”perla coroanei” este ADP-ul. Lucrări mari, scumpe, și, să fim serioși, ce face (sau nu face) ADP-ul într-un sector, se vede imediat. Pare că Răzvan Drăghia, fostul coleg de la Distrigaz al pierzătoarei de funcție o să fie și el ”restructurat”. Dar cu ADP-ul se va începe. Schimbările pe care George Tuță deja le-a făcut (nu încă publice) acoperă aproape toată Primăria Sectorului 1.

Mișcarea prin care i-a forțat pe directorii Primăriei, pentru că fiecare în parte a trebuit să-și miște fizicul important către Palatul Parlamentului, arată premeditare din partea lui Tuță. O mișcare din care toți trebuie să înțeleagă cine este noul șef!

Chiar dacă doamna Mădălina Haidemak a venit cu șoferul despre care se spune că ajutat-o asiduu la construirea gardului de la casa din Domnești, și a cărui soție a semnat (evident, pentru că avea experiență și recomandări și merita și etcetera) cu direcția condusă de Haidemak un contract în valoare de 139.886,88 de lei pentru curățarea câtorva ”module stradale supraterane”, pare că nu a fost prea crezută. Înțeleg că femeia s-a apucat să se vaite că muncește singură acolo. Este și nu este bine, pentru că atunci când va citi Tuță în zin.ro despre ”minunile” de la mediu, pe cine o să mai dea vina doamna Mădălina?

Mădălina, nu-ți face probleme, toți știm că ”butoanele” pe care le ai tu, nu le au mulți, probabil nu vei rămâne fără job! Și, chiar dacă ai refuzat să răspunzi întrebărilor adresate pe vremea lui Clotilde, Ziarul de Investigații avea răspunsurile. Însă, am senzația că va trebui să răspunzi pe vremea lui Tuță!

Schimbările care încep de marți, de când George Tuță a zis că va convoca ședința de Consiliu Local vor marca începutul dezvoltării Sectorului 1, ieșirea din amorțeala care a posedat fără milă, timp de patru ani nenorociți administrația cu cel mai mare buget.

Panica s-a instalat de pe data de 9 iunie printre useriști, însă această perioadă de așa zisă acalmie i-a făcut pe unii să creadă că ziua de marți nu va mai veni! Ghinion! A venit. Așa au fost mereu useriștii, creduli…

Poate că sub noua administrație Serviciul Imagine va învăța să numere corect până la 10, respectiv 30 și să răspundă întrebărilor adresate, nu să-l roage pe chat gpt să o facă într-o bătaie de joc vecină cu nesimțirea.

Pare, cel puțin până acum, uitându-mă la acțiunile lui Tuță, că rotițele vor începe să se miște, piețele să-și recapete viața, străzile curățenia, Poliția locală demnitatea, funcționarul public impotanța iar oamenii din sector speranța!

Adieu Armand, bine ai venit, Tuță!

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESĂ – Pe drumul longevității: provocări și bune practici în îmbătrânirea activă
Sorin PREDA
Senior partner Ziarul de Investigatii