Foto: Facebook/ Eduard Novak/Catalina Alexandra Sirbu
Foto: Facebook/ Eduard Novak/Catalina Alexandra Sirbu

Ministrul Sportului a abordat astăzi, 24 august, subiectul activităților fizice în rândul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, explicând că fiecare copil trebuie să aibă acces la sport.

Eduard Novak a precizat că își dorește ca accesul la activități sportive al copiilor cu dizabilități să nu mai însemne doar efort din partea lor și a familiilor lor, ci mai mult sprijin din partea autorităților. 

Eduard Novak: ”Toți copiii trebuie să aibă acces la sport”

Novak a dat asigurări, explicând că Ministerul Sportului se implică și se va implica din în ce în ce mai activ pentru ca acești copii minunați să fie ajutați să facă sport.  

De asemenea, ministrul a transmis că ieri, la Constanța, s-a bucurat să fiu alături de Proiectul SALT (Sport, Apartenență, Libertate, Tinerețe).

Este vorba despre un proiect dezvoltat de Direcția Județeană pentru Sport Constanța și susținut de Ministerul Sportului, care susține incluziunea socială și egalitatea de șanse prin activități sportive.

Ministrul Sportului, despre copii și tinerii cu nevoi speciale: ”Ei sunt campionii noștri speciali!”

Prin acest proiect, 50 de copii și tineri cu nevoi speciale vor desfășura activități sportive alături de juniorii legitimați la clubul „Farul” Constanța. Sper să dezvoltăm cât mai multe astfel de proiecte, prin care să cultivăm principiul normalităţii, al dezvoltării personale, al sănătății și echilibrului în rândul copiilor și tinerilor cu dizabilități!”, a scris Eduard Novak, pe contul de Facebook.

Articolul precedentZeci de pasageri au rămas blocați ore întregi în Tunelul Canalului Mânecii: oamenii s-au speriat, mai mulți dintre ei suferind atacuri de panică
Articolul următorDemers cetățenesc: Interzicere vânzării de țigări în Europa persoanelor născute după 2010
Jurnalist full-time / Pesimist part-time