Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori se desfășoară în acest an, în premieră în România. A V-a ediție a EJOI se desfășoară n această perioadă la Ploiești. 

Primăria Ploiești a anunțat că din cauza pandemiei, olimpiada, care se adresează tinerilor elevi de până în 16 ani şi la care iau parte anul acesta 171 de elevi, se va desfăşura pentru toate cele 30 de ţări participante în sistem online.

Ţările participante la această ediţie sunt: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina.

Competiţia constă în două zile de antrenamente (practice session) şi două zile de probe, fiecare a câte 4 ore.

România va fi reprezentată de două echipe de elevi din ţară (8 elevi), selectaţi în urma fazelor judeţene, naţionale şi a barajelor din cadrul olimpiadei organizate anul acesta de Societatea de Performanţă şi Excelenţă în Informatică (OSEPI).

Pentru monitorizarea probelor se respectă regulile impuse de Comitetul Internaţional, aplicate la Olimpiada Internaţională de Informatică pentru competiţiile desfăşurate în format online: monitorizare ambientală şi înregistrarea ecranelor.

Staff-ul României se va afla la Ploieşti, în perioada 24-28 august, din delegaţie făcând parte elevii concurenţi, alături de profesorii team-leaderi, respectiv echipa organizatoare – membrii comisiilor ştiinţifice, tehnice şi de secretariat.

Festivitatea de deschidere va avea loc, marţi, la ora 15,00, la sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti.Scopul principal al acestui eveniment educaţional de elită este de a încuraja interesul copiilor pentru informatică şi de a stimula dezvoltarea informatici competiţionale în Europa în ansamblu, precum şi de a recunoaşte tinerele talente din Europa în IT, menţionează sursa citată

Articolul precedentPrimarul Piedone își face „bilanțul” începutului de mandat
Articolul următorUn fost şef al Școlii de Poliție Câmpina ar fi recunoscut că a plătit mită pentru o funcție pentru fiului său
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...