Cinci minute liber la fotografii, loc special amenajat pentru reprezentanții presei și interdicția de a difuza înregistrări audio din timpul ședințelor de consiliu local! Se întâmplă în municipiul prahovean Câmpina, acolo unde aleșii PNL-USR PLUS au inițiat un proiect de modificare a Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local, regulament care încalcă fundamental libertatea presei.

Regulamentul are drept inițiatori trei consilieri locali PNL USR PLUS: Adina Gârbăcică (USR), Valentin Creţu (PLUS) şi Dan Nica (PNL). Cei trei sunt la primul mandat de consilieri și au fost deranjați de participarea permanentă a ziariștilor la ședințele de Consiliu Local.

“Consiliul local poate aproba desfăşurarea şedinţei cu uşile închise, în unele situaţii stabilite în raport de prevederile legale”, este unul dintre articolele inventate de cei trei iniţiatori! Articol care încălcă din start Codul Administrativ care spune clar că “Şedinţele Consiliului Local sunt publice”.

Mai mult, aleșii locali vor ca reprezentanții presei să nu poată face înregistrăzi video în timpul ședințelor, au voie să facă fotografii doar în primele cinci minute de la începutul întâlnirii, iar înregistrările audio pot fi difuzate doar cu distorsionarea vocii și fără să fie specificat numele vorbitorului.

Asistăm la un atac incredibil la adresa libertății presei, atac nemaîntâlnit în nicio localitate din România.



Articolul precedentIncendiu la Spitalul Județean Constanța
Articolul următorMarea Britanie, lăsată fără forță de muncă, post-Brexit. Tone de legume putrezesc pe câmpuri
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...