Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) – din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile după un flagrant organizat miercuri. Cei doi au fost reținuți la scurt timp după flagrant, iar ieri instanța a admis cererea procurorilor, dispunând „arestarea preventivă a inculpaţilor IURAȘCU IOAN, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, şi NEDELCU ROBERT – IONUȚ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 23.07.2020 şi până la data de 21.08.2020, inclusiv”. Potrivit Direcției Generale Anticorupție, cei doi au fost prinși imediat după ce au primit suma de 2.400 lei de la administratorul unei societăți comerciale. Respectivului administrator i se ceruse această sumă de bani pentru a rezolva situația unui șofer angajat la firma sa, ca urmare a constatării săvârșirii unor abateri la legea transporturilor rutiere. Numai că administratorul a pus mâna pe telefon și a anunțat polițiștii.

Situația a fost sesizată în aceeași zi (22 iulie – n.r.) de către administratorul societății comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupție a DGA – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că angajații ISCTR au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunțul a fost înregistrat la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, iar sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant a făptuitorilor”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentPredoiu, din ce în ce mai incisiv. Războiul împotriva clanurilor interlope continuă!
Articolul următorPodul Grant, între trecut și prezent