iohannis referendum
Foto: presidency.ro

Astăzi, președintele României a semnat decretele prin care se ia act de demisia de la Interne și revocarea de la Externe, precum și numirile din fruntea celor două ministere. Klaus Iohannis și-a pus astăzi semnătura și pe decretul prin care Mihai-Viorel Fifor a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Potrivit Administrației prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11.00.

Odată cu decretul legat de numirea lui Fifor, președintele Iohannis a semnat alte patru: „Decret prin care se ia act de demisia doamnei Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului; Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne; Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului domnul Teodor-Viorel Meleșcanu, ministrul afacerilor externe; Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ramona-Nicole Mănescu, ministrul afacerilor externe”.

Nicolae Moga este membru PSD din 2003, iar în 2016 a fost ales parlamentar în Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa. Acesta are din 2011 un „Certificat de absolvire” de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Pe de altă parte, noul ministru de la Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a fost europarlamentar PNL de trei ori: votată în noiembrie 2007, în iunie 2009 și în mai 2014. În 2017 a demisionat PNL și a trecut la ALDE.


Articolul precedentAgenția Națională de Integritate dă pe mâna parchetului un funcționar public și un director de liceu
Articolul următorTrei zile de vot pentru românii din diaspora