Nu este un secret că fostul secretar al PSD Codrin Ștefănescu este în total dezacord cu deciziile și politica dusă de PSD sub bagheta lui Marcel Ciolacu. Dat fiind că acesta îi rămâne credincios lui Liviu Dragnea, tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în PSD de peste 2 ani i se pare lui Codrin Ștefănescu o trădare și nu pierde nicio ocazie să sublinieze acest lucru.

Cea mai recentă critică adusă PSD și în special actualului președinte al formațiunii are legătură cu propunerea de premier cu care se merge în paralel cu moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Cîțu. Până la moțiunea de cenzură, social democrații au mai depus moțiuni simple împotriva miniștrilor din cabinetul Cîțu, toate picate, vizați fiind Vlad Voiculescu (Sănătate), Claudiu Năsui (Economie), Adrian Oros (Agricultură) și Cristian Ghinea (Fonduri Europene).

Iar Ciolacu a anunțat că, dacă moțiunea de cenzură trece, propunerea PSD de premier e Alexandru Rafila, lucru așteptat de altfel. Însă anunțul oficial al președintelui PSD l-a stârnit pe Codrin Ștefănescu, care consideră că nominalizarea lui Rafila este o greșeală, în condițiile în care printre social democrați ar fi oameni mult mai bine pregătiți. Și, din acest motiv, cu Rafila propunere de premier, moțiunea de cenzură nu are nicio șansă să treacă.

În tot PSD-ul nu se găsea un alt candidat de premier decât Rafila? Pe bune? Nu avem atâția oameni pregătiți pentru funcția asta? Oameni cu experiență, vechi în partid, pregătiți? Cu astfel de “soluție” vrei să treacă moțiunea, Marcele?

La modul: hai, fraților, să-l schimbam pe Câtzu că venim noi cu Rafila! Că e de-al nostru, ne-a transmis constant poruncile OMS-ului, băiat bun și de încredere! Și mai vrei și voturi pentru asta? Sau nu vrei și iar jucăm teatru pe nervii și așteptările a milioane de români disperați? Spune adevărul, Marcele!”, somează Codrin Ștefănescu.

Clar nemulțumirea acestuia e legată în primul rând de faptul că Rafila, medic de profesie, este un adept declarat al vaccinării și, specialist fiind, deloc surprinzător, nu vede în pandemia de coronavirus o conspirație mondială.

În vârstă de 59 de ani, Alexandru Rafila este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, iar din 2014 reprezintă România la Organizația Mondială a Sănătății. Ulterior, Alexandru Rafila a fost desemnat să facă parte din Comitetul Executiv al OMS, reprezentând din 2018, întreaga regiune europeană.

Articolul precedentGuvernul va acorda ajutoare de urgență celor afectați de inundații
Articolul următorHunedoara. Un sector de DJ, „uitat”, va fi reabilitat