Atunci când vine vorba despre partidele politice românești, se vede treaba că nu există o unitate. Opiniile diferite nu ar trebui să fie motiv de dispută. Odată ajunse la putere, partidele ar trebui să conlucreze între ele și să pună cetățeanul pe primul lor, cel în slujba căruia lucrează, cel care, până la urmă, le plătește salariile. Cu toate astea, de cele mai multe ori, lucrul acesta nu se întâmplă. Partidele își pun piedici între ele, „luându-l pe NU în brațe”. Nu pentru că ar considera că vin în sprijinul comunității, ci de dragul de a face opoziție.
O astfel de situație are loc și la Consiliul Local al Sectorului 1, unde majoritatea este deținută de USR și PNL. Potrivit surselor noastre, consilierii celor două formațiuni au obiceiul de a respinge proiecte în beneficiul locuitorilor Sectorului 1, doar pentru a-i da peste nas actualului primar de la S1, Daniel Tudorache. De ce? Pentru că Tudorache nu face parte nici din PNL și nici din USR.
„Încă de la începutul mandatului am făcut un apel la toți consilierii locali să lase politica la ușa primăriei și să facem împreună administrație pentru cetățeni. Din păcate, consilierii locali ai USR și PNL au ales calea confruntării politice blocând practic activitatea primăriei. Rolul Consiliului Local este să amendeze, atunci când este cazul, proiectele executivului, aducând astfel un plus de valoare acestora. Însă ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în Sectorul 1 a fost o tergiversare permanentă sau respingerea de-a valma de către consilierii opoziției a unor proiecte utile și bune pentru oameni, fără să țină cont de interesele și nevoiele celor care i-au votat”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Astfel, se remarcă faptul că proiectele aprobate au fost respinse, în medie, în patru ani de mandat în proporție de 40-50%, observând din asta intenția vădită de a spune nu, fără un motiv concret.
Tot Tudorache, a mai spus:
„Împreună cu echipa mea, am încercat să vin în Consiliu cu propuneri de hotărâri importante pentru dezvoltarea comunității sau pentru rezolvarea unor probleme punctuale. Din păcate, de cele mai multe ori, fără a oferi explicații sau motive pertinente, consilierii USR au ales să respingă total, deși am introdus de mai multe ori același proiect pe ordinea de zi, sau au tergiversat adoptarea lor folosind diferite tertipuri. Dacă propunerile noastre nu erau bune, mi s-ar fi părut normal să vină cu propriile inițiative sau să încerce să le îmbunătățească pe ale nostre. Însă, în cei patru ani, consilierii USR nu au avut nici măcar 10% propuneri de proiecte de hotărâri. Am avut un consiliu greu în care consilierii opoziției au ales să distrugă și nu să contruiască”, a mai precizat Primarul Tudorache.
Mai pe larg, la un moment dat, atât cei din USR, cât și cei din PNL au votat împotriva înființării Centrului Educațional Sector 1, unitate de învățământ care le-ar fi asigurat elevilor și preșcolarilor servicii educaționale complementare de calitate prin identificarea, pregătirea, stimularea și valorificarea potențialului și creativității acestora.
„Condamn cu fermitate atitudinea consilierilor locali ai PNL și USR în privința înființării Centrului Educațional Sector 1. Aceasta este una politicianistă și greu de explicat, fiind îndreptată împotriva intereselor elevilor din Sectorul 1. Practic, prin respingerea înființării acestei instituții, consilierii PNL și USR refuză dreptul elevilor din Sectorul 1 la perfecționare și la o șansă mai bună, în viitor, pe piața muncii”, declara Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, la momentul respectiv.
Nici probleme de mediu nu au reprezentat o prioritate pentru aceștia. Cu toate că, cel puțin USR se afișează a fi un partid cu viziuni ecologiste, au binevoit, la momentul respectiv, să priveze Sectorul 1 de un sistem ultramodern de colectare selectivă a deșeurilor, precum și propria stație de sortare a acestora.
De asemenea, poate ar mai fi de menționat faptul că cei din USR și PNL au blocat, în mai multe rânduri, propunerea de hotărâre privind achiziționarea a 215 locuințe sociale, argumentând că locuințele sunt prea scumpe și mai bine le construim. Unde este logica aici?