Se încing spiritele printre social democrați, ținta din acest zile fiind Paul Stănescu, secretarul general al partidului. Pare-se că s-au coalizat doi foști miniștri și un greu din teritoriu, după o opinie exprimată de Stănescu la adresa lui Eugen Orlando Teodorovici. Fostul ministru al Finanțelor a fost catalogat de secretarul general al PSD ca „o calamitate”, însă nici Orlando nu a fost tocmai „cuminte” și a criticat actuala conducere a partidului. Dacă liderul PSD Neamț l-a numit pe Stănescu ieri nici mai mult nici mai puțin decât „tractorist”, azi a sărit cu o opinie fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc (probabil fiind domeniul său de competență).

Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stanescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stanescu & Co, devine ”un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”. Se spune că în politică scopul scuză mijloacele, însă ceea ce face actuala conducere interimară nu mai are niciun scop. Sau poate singurul scop este unul pe care îl știu doar ei și se pare ca o mare parte a partidului nu îl prea înțelege.

În urmă cu un an, Paul Stănescu susținea că ”trebuie să lăsăm tinerii în fruntea partidului”. Bineînțeles, atunci nu știa încă de planul de preluare-predare a partidului, iar acum folosește aceleași metehne vechi pentru a-și păstra funcția luată nedemocratic. Mă întreb cine sunt tinerii ăștia liberi care au preluat partidul? Paul Stănescu & Co? Actuala conducere PSD trebuie să înțeleagă că oamenii s-au săturat de aceleași fețe, e momentul ca în PSD să vină oameni cu experiență politică și cu o viziune nouă. E nevoie de un congres corect, democratic, cu dezbateri reale și critici constructive”, atrage atenția fostul ministru Cuc.

De la Neamț, Ionel Arsene, i s-a adresat direct lui Stănescu: „Paule, îți spun eu că Eugen Teodorovici este un politician din noua generație, capabil să înțeleagă că vechile metode de a face politică nu mai dau rezultate. Acțiunile lui de a face opoziție reală la actuala putere liberală, care a prăbușit România, sunt ceea ce așteaptă cu adevărat oamenii. Cât despre alegerile interne, părerea mea este că ar trebui să mai ai puțină răbdare și, în loc să îți critici public colegii de partid, mai bine să arăți tu cu ce ești mai bun, ce te face pe tine să fii o alternativă, deși știi și tu prea bine că PSD e un tractor cam mare”.

Articolul precedentDezvăluiri din culisele Consiliului Local S1: USR și PNL, obișnuiți să pună piedici
Articolul următorDeputații vs Nelu Tătaru: moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății a fost adoptată