Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, are oficial calitatea de inculpat, după ce fusese anunțat pe 2 aprilie ca a fost pus sub urmărirea penală. Potrivit Mediafax, Drăghici s-a prezentat astăzi la DNA pentru a lua la cunoștință ce acuzații i se aduc.

Acesta este acuzat că și-a însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, bani pe care i-a folosit pentru plata unui contract de închiriere a unui imobil. „În exercitarea funcției de trezorier, în cursul lunii februarie 2018, suspectul împreună cu o persoană din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat in aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil. Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani ( începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni.

În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale. După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia suspectul îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”, se arăta în comunicatul DNA.

Articolul precedentProcurorul general consideră că fetița din Baia de Aramă nu trebuie să părăsească țara
Articolul următorElena Udrea, trimisă din nou în judecată, alături de Dan Andronic