PSD trece la catastif încă un motiv pentru a depune moțiune de cenzură

Social democrații cer înlocuirea tuturor celor care ar fi eșuat în cadrul campaniei de vaccinare

Cei din PSD au anunțat că au încă un motiv pentru a depune moțiunea de cenzură, adăugând că diminuarea succesivă a țintei de vaccinare ar fi doar o fugă rușinoasă de răspundere a guvernanților. Astfel, conform propriului comunicat remis de partid, PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, „având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial. Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puțin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populație până la finalul lunii septembrie, așa cum se angajase premierul Florin Cîțu”, arată PSD.

PSD a anunțat când va depune moțiunea de cenzură

PSD cere înlocuirea tuturor celor care ar fi eșuat în cadrul campaniei de vaccinare

Mai mult, declară PSD, comunicarea bazată pe șantaj și discriminare, însă lipsa aproape în totalitate a acțiunilor de vaccinare în mediul rural ar fi condus la divizarea profundă a societății și la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania de vaccinare, astfel că se impune, în opinia social democraților, înlocuirea tuturor celor care ar fi eșuat în implementarea campaniei de vaccinare.

Partidul cere, de asemenea, regândirea întregii strategii de vaccinare și de combatere a pandemiei, „cu o atenție specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile și pentru prevenirea apariției unor noi focare”.

Social democrații sunt de părere că Guvernul are obligația de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, „inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităților de învățământ și la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, se mai arată în comunicatul PSD.

Articolul precedentDecizie CSM în cazul judecătorului din Brăila care a trimis un pedofil în arest la domiciliu
Articolul următorIohannis, înaintea reuniunii Consiliului European: „Vom discuta și despre situația avionului deturnat din Belarus. Ceva nemaiîntâlnit”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.