Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

DNA precizează că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus ilegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa s-a dispus citarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a fi audiat ca martor.
„Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului sus menționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup. Fiind audiat în 15 aprilie, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată”, susțin procurorii.
Potrivit DNA, Călin Popescu-Tăriceanu a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesorale ale prințului Paul de către Tal Silberstein, Remus Truică și alții și că nu a discutat cu cel din urmă despre taxele notariale.
„Acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Dan Andronic și Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA despre acest dosar. A precizat, de asemenea, că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu Silberstein. Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă)”, se mai arată în comunicatul DNA.

Articolul precedentMoarte suspectă a patronului de la Hexi Pharma, Dan Condrea
Articolul următorProcurorii cer 14 ani de închisoare pentru Puiu Popoviciu în dosarul terenurilor subevaluate de la Ferma Băneasa