Sursa: Facebook

Ieri, la Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgență Giurgiu, ar fi avut loc un flagrant care vizează un medic.

Deși informații oficiale nu au fost oferite din partea anchetatorilor, conducerea spitalului a fost cea care a dezvăluit cele întâmplate.

Mai întâi, pe pagina de Facebook a Spitalului au fost postat câteva rânduri referitoare la „evenimentele ce s-au petrecut astăzi 23.04.2024, în cadrul secției de ginecologie a unității noastre”, și câteva considerații:

Condamnăm în termenii cei mai duri orice acțiune de condiționare a actului medical într-un serviciu de sănătate publică, asemenea instituției pe care o reprezentăm. Semnalarea conducerii asupra unor astfel de practici are drept consecință notificarea imediată a autorităților competente.

Până în acest moment nu a fost înregistrată nici o plângere la adresa medicului în cauză, la secretariatul spitalului. Oferim întreaga noastră cooperare organelor abilitate, în vederea soluționării anchetei”, se arată în postare.

Ulterior, Dragoş Chivu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a explicat pentru Agerpres că bănuiește „că s-a înfăptuit un flagrant”, însă nu se știu „mai multe amânunte”:

Am văzut şi eu pe camere uniformele celor pe spatele cărora scria DGA. A fost un caz nefericit, noi nu tolerăm astfel de situaţii, dacă persoana se face vinovată va plăti, justiţia îşi va spune cuvântul. Cred că a fost făcută acţiunea probabil la sesizarea unui aparţinător sau a unui pacient.

Este vorba de Secţia obstetrică-ginecologie unde s-a întâmplat acest lucru; se presupune că i-a cerut o sumă de bani sau nu ştiu ce alte foloase. (…) Dacă cineva mai cunoaşte astfel de situaţii să nu se sfiască să le aducă la cunoştinţa organelor abilitate sau chiar conducerii spitalului.

Nu a fost o sesizare la conducerea spitalului, au făcut direct cu DGA şi asta este un lucru foarte bun, aceştia au organizat un flagrant. (…) După câte am înţeles, au plecat cu doctoriţa respectivă la sediul lor. Până la finalizarea anchetei noi nu putem să luăm nicio măsură sau să facem presupuneri. Dacă aparţinătorii respectivi vor face o plângere şi către conducerea spitalului, atunci vom iniţia şi noi o anchetă locală”.

Articolul precedentANPC, cu ochii pe vânzările online; vizate sunt site-urile Temu şi Shein
Articolul următorJudecătoarea din dosarul 2 Mai nu va fi suspendată; Alina Gorghiu: „Există în continuare o procedură disciplinară în curs”