Nu mai puțin de 6.000 de teste rapide au fost donate Primăriei Capitalei, teste care vor fi folosite pentru cadrele medicale din spitalele bucureștene. Testele au venit din Belgia, binefăcătorul fiind Compania Chronolink, importator exclusiv al brandului Rolex în România. Sunt dintre cele mai sigure, garantează Gabriela Firea, care explică și că testele „determină prezența antigenului SARS-Cov- 2 prin exudat nazal și faringian”. Valoarea totală a donației este de 156.000 lei, fără TVA.

Acest tip de teste rapide este foarte util în această perioadă, pentru că poate determina, cu mare precizie, prezența unei infecții active în corp.

Este un gest extraordinar prin care oameni minunați, cărora le pasă și sunt la curent cu efortul extraordinar pe care personalul medical îl face în aceste vremuri marcate de pandemia COVID-19, doresc să ajute.

Astfel de inițiative lăudabile pot face diferența în lupta dură pe care eroii noștri din spitalele aflate în prima linie o duc zi de zi, oră de oră, împotriva noului coronavirus.

Dorim să mulțumim, în numele medicilor, al asistenților medicali și al tuturor celor aflați acum la datorie în spitale, companiei Chronolink și celorlalte sute de firme și persoane fizice care au ales să se implice și să ajute în această perioadă dificilă.

Această donație de teste se adaugă miilor de teste achiziționate, deja, de către Primăria Capitalei, prin ASSMB”, explică primarul general al Capitalei.

Articolul precedentOfițer de poliție din Ialomița, condamnat cu suspendare pentru luare de mită
Articolul următorAvocatul Poporului intră pe firul ordinului privind școala online