Locuitorii Sectorului 1 trebuie să știe că de azi se aplică în plus alte măsuri pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Ieri, la Primăria Sectorului 1 a avut loc o ședință de lucru, decizii fiind luate atât pentru persoanele aflate în nevoie, cât și pentru sporirea siguranței.

Furnizarea de alimente și alte lucruri de strictă necesitate cetățenilor cu vulnerabilitate ridicată la expunerea la infectarea cu coronavirus (vârsta 65+), fără susținători sau altă formă de ajutor, conform art. 8 din ordonanța militară.

Închiderea, începând de mâine (n.r. – azi), a tuturor parcurilor și locurilor de joacă aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 și monitorizarea acestora prin Poliția Locală a Sectorului 1 și sistemul video al ADP Sector 1.

Intensificarea monitorizării de la distanță, prin montarea de holtere, a persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu, prioritate având categoria de cetățeni cu vulnerabilitate ridicată la expunerea la coronavirus (vârsta 65+). Atragerea de voluntari din sistemul medical, care să sprijine personalul CM Caraiman în această acțiune”, a detaliat primarul Daniel Tudorache.

Holterele sunt de regulă pentru persoanele cu probleme cardiace, dar la acest moment îi pot ajuta și pe cei suspecți de COVID-19, fiind folosite inclusiv la persoanele suspecte din carantină. Aparatele redau temperatura, pulsul și emit alerte dacă persoanele monitorizate părăsesc locația.

Articolul precedentVerificări stricte la persoanele autoizolate din Sectorul 1. Primarul Tudorache avertizează că amenzile sunt drastice!
Articolul următorLacăt pe România din cauza coronavirusului. Ce trebuie să știți despre restricțiile care vor fi aplicate de mâine